• Imprimeix

Notícia 385 - Reunió del Consell Executiu de la Comunitat de Treball dels Pirineus al CSTP de l'ICGC

27/1/20 15.17

Els dies 22 i 23 de gener es va celebrar al Centre de Suport Territorial Pirineus (CSTP) de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) la reunió del Consell Executiu de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), que es va dur a terme sota la presidència del Govern català per al període 2020-2021. Hi van assistir membres dels governs de Catalunya, Aragó, Euskadi, Navarra, Andorra, Nova Aquitània i Occitània/Pirineus Mediterrània.

La presidència de la CTP per a aquest període té la missió de promoure, en estreta col·laboració amb els territoris que integren la Comunitat, la posada en marxa de projectes estructurals que busquin afavorir el desenvolupament econòmic i social de l'espai pirinenc que forma part d'aquest territori. L'objectiu final és que el Pirineu sigui conegut arreu i treballar en ac­cions concretes i comunes que beneficiïn els territoris que el conformen.

Dins del marc d'aquests objectius, i com a exemple de projecte de col·laboració entre entitats dels tres països, l'ICGC va presentar el projecte POCRISC, cofinançat amb fons FEDER de la Unió Europea a través del programa POCTEFA 2014-2020, INTERREG V-A Espanya-França-Andorra. Aquest projecte estudia la gestió comuna del risc sísmic en la zona pirinenca.

Després d'una visita al CST Pirineus, els participants van visitar la col·lecció de monòlits del Centre d'Interpretació de Sòls del Pirineu i el Pirineus Geological Open Museum, i van mostrar la seva satisfacció per les activitats que es duen a terme.

La Comunitat de Treball dels Pirineus es va crear el 1983 amb la finalitat de contribuir al desenvolupament dels Pirineus, tenint en compte els seus desafiaments i recolzant-se en les seves fortaleses. Fa més de tres dècades que la CTP busca afavorir els intercanvis entre els territoris i els actors del massís pirinenc, trobar solucions conjuntes als problemes comuns i posar en marxa accions transfrontereres. En l'actualitat la CTP és formada per les regions de Nova Aquitània i Occitània/Pirineus Mediterrània, per les comunitats autònomes d'Aragó, Catalunya, Euskadi i Navarra, i pel Principat d'Andorra.

La seva presidència és un càrrec rotatori que actualment canvia cada dos anys. Aquesta és la tercera vegada que Catalunya ostenta el càrrec (1987-1989, 2003-2005 i 2020-2021).