• Imprimeix

Notícia 319 - La Fundació Endesa cedeix dades climàtiques històriques al SMC que es dipositen a l'ICGC

12/3/19 7.04

Ahir, 11 de març, el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Eliseu Vilaclara, el director general de la Fundació Endesa, Carlos Gómez-Múgica, i el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Jaume Massó, van signar en presència de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, un conveni de col·laboració per a la cessió de les més de 20 000 cartes hidrogràfiques del Fons Històric d'Endesa.

A partir d'aquesta signatura l'ICGC custodiarà aquesta documentació que conté 70 anys de dades climatològiques del Pirineu i que permetrà al Servei Meteorològic de Catalunya ampliar els seus estudis sobre el canvi climàtic. Aquest fons, que pertanyia a les centrals hidràuliques dels Pirineus, prové del Fons Històric d'Endesa.

La documentació s'integrarà al fons històric del Servei Meteorològic de Catalunya de l'Institut, que és de consulta pública, i l'inventari es pot consultar en línia. També es poden consultar i descarregar gratuïtament una selecció de fotografies relacionades amb el SMC.

Aquesta informació permetrà ampliar el coneixement de l'evolució climàtica del Pirineu, una àrea clau per completar els estudis sobre el canvi climàtic que estan actualment en marxa.

Per a més informació cliqueu aquí.