• Imprimeix

Notícia 288 - Col·laboració amb l'Institut de Recerca Geomodels en l'assignatura "Petroleum Systems"

18/10/18 14.47

En el marc de la difusió del coneixement, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya va col·laborar els dies 7-11 d'octubre en la nova assignatura "Petroleum Systems" del màster de Geologia i Geofísica de Reservoris de la Universitat de Barcelona que es va dur a terme a la seu del Centre de Suport Territorial Pirineus (ICGC). A més l'Institut va participar en les activitats acadèmiques i va aportar el seu fons d'informació geològica.

L'exercici pràctic de la docència va consistir en la interpretació geològica de dades històriques i com integrar-les amb les dades geològiques adquirides per mètodes de superfície per tal de definir possibles zones d'interès exploratori.

Aquest espai geològic és un lloc idoni per a l'estudi de la geologia, compta amb les excepcionals condicions d'aflorament i de riquesa geològica (reconegudes recentment per la UNESCO amb la declaració del Geoparc Mundial Conca de Tremp-Montsec) i es disposa de dades geològiques i geofísiques del subsòl profund (sondatges i línies sísmiques) que es van adquirir els anys 1970 i 1980 durant l'exploració de recursos a la Conca de Tremp i rodalies. Aquestes dades són públiques i es poden consultar al web de l'Instituto Geológico y Minero de España.

Aquesta infraestructura configura un espai de treball inigualable per a activitats acadèmiques i de recerca en l'àmbit de les ciències de la Terra, que reverteix en la qualitat del màster.

L'assignatura parteix de l'experiència adquirida amb els EAGE Geological Bootcamp celebrats al CST Pirineus els anys 2016 i 2017, i pretén aprofitar les excel·lents condicions d'aflorament de les diferents unitats i estructures geològiques que han fet d'aquesta zona un laboratori geològic natural per a estudis d'exploració de recursos geològics.