• Imprimeix

Notícia 342 - Presentació del visor de dades delinqüencials

2/7/19 14:31

Avui, 2 de juliol, el director general de la Policia, Andreu Joan Martínez; el cap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació, Josep Codina, i el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó, han presentat el visor del Mapa delinqüencial de Catalunya desenvolupat per l'ICGC per encàrrec del Cos dels Mossos d'Esquadra.

El visor d'aquest mapa és una eina gràfica i interactiva que mostra les dades de la delinqüència a Catalunya en el període 2011-2018 i facilita la consulta de la informació per mitjans informàtics i en formats fàcilment comprensibles.

L'eina mostra la ubicació de les comissaries i permet cercar per títol del codi penal, per tipus de fet i per any la informació que volem visualit­zar en el mapa (en 2D i 3D). Aquesta informació també es mostra per mesos en format gràfic. Per a ambdues representacions es pot seleccionar la paleta de colors.

En compliment a la Llei de transparència i accés a la informació pública, des de 2011 la Policia de la Generalitat de Catalunya facilita l'accés lliure a les seves dades. En aquest cas, en tractar-se de la representació de dades d'àmbit territorial de les Àrees Bàsiques Policials, l'ICGC aporta la seva expertesa en el tractament i la representació geogràfica de la informació per a la seva visualització en un mapa interactiu.

Conèixer els tipus deliqüencials sobre el territori facilita les tasques dels Mossos d'Esquadra per a millorar la seguretat de la ciutadania.

Cliqueu aquí per ampliar la informació de l'acte.

 

Més informació:
Dades obertes de Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra
LLEI 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern