• Imprimeix

Notícia 296 - L'ICGC ha participat en el Seminari "Cartografia històrica"

20/11/18 14:23

En el marc de la difusió del coneixement cartogràfic, l'Institut ha participat en el Seminari "Cartografia històrica" organitzat pel Departament de Justícia, de la mà del Memorial Democràtic, pel Departament d'Ensenyament i pel Departament de Territori i Sostenibilitat, de la mà de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. El Seminari és format per 5 sessions que es portaran a terme del 18 d'oc­tubre al 15 de desembre de 2018.

La participació de l'ICGC s'ha centrat:

  • D'una banda, el 8 de novembre, l'Institut va organitzar una visita presencial per la Cartoteca de Catalu­nya, servei públic que recull, conserva, difon i posa a l'abast del públic els seus fons cartogràfic, bibliogràfic, fotogràfic i documental.
  • D'altra banda, el 15 de novembre, l'ICGC va mostrar lnstamaps, eina intuïtiva que permet a l'usuari crear els seus mapes de manera ràpida i fàcil, visualitzar-los en qualsevol dispositiu i compartir-los en les xarxes socials.

Aquest Seminari, que és gratuït, té per objectiu donar a conèixer el potencial didàctic de la cartografia dins l'aula. És adreçat al professorat de secundària i al públic en general i s'emmarca dins les activitats organitzades en el marc de l'exposició "Víctimes (1936-1945)" que es pot visitar al Memorial Democràtic fins al març de 2019.

Si voleu més informació del Seminari "Cartografia històrica", cliqueu aquí.

Si voleu més informació de l'exposició "Víctimes (1936-1945)", cliqueu aquí.