• Imprimeix

Notícia 362 - Presència de l'ICGC en les activitats de l'Any Dr. Almera

08/10/2019 07:21

Divendres 4 d'octubre el director de l'ICGC, Jaume Massó, i el subdirector general de Geofísica i Sismologia de l'Institut, Antoni Roca, van assistir a la inauguració de l'exposició "Jaume Almera, vilassarenc i precursor de la geologia a Catalunya (1845-1919)" que restarà oberta al públic fins al 26 d'octubre d'enguany a la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar.

Aquesta exposició, organitzada pel Centre d'Estudis Vilassarenc (CEV), s'inclou dins de les activitats de l'Any Dr. Almera 2019-2020 organitzades per l'Ajuntament de Vilassar de Mar i el CEV per recordar els 100 anys transcorreguts des de la seva defunció.

El Dr. Jaume Almera i Comas (Vilassar de Mar 1845-Barcelona 1919) fou un destacat geòleg i catedràtic d'Història Natural, membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, fundador i responsable del Museu de Geognòsia i Paleontologia del Seminari de Barcelona, autor dels cinc mapes geològics i topogràfics de la província de Barcelona i canonge de la catedral de Barcelona.

L'ICGC, institució governamental que d'entre els seus àmbits d'actuació es troba la geologia, ha elaborat l'edició facsímil del primer Mapa geològic i topogràfic de la província de Barcelona a escala 1:40 000 (publicat el 1891), mapa que la Diputació de Barcelona va encarregar a Jaume Almera.