• Imprimeix

Notícia 339 - Celebració d'una jornada sobre toponímia al CST Pirineus

12/06/2019 07:06

El Centre de Suport Territorial dels Pirineus de l'ICGC (CSTP) va acollir dijous 6 de juny la jornada "Toponímia: els noms dels llocs" dedicada a diferents aspectes relacionats amb la toponímia, jornada que es va fer coincidir amb la Setmana dels Geoparcs Europeus (#EGNWeek2019) i dins de l'Any Internacional de les Llengües Indígenes.

Xavier Berastegui, subdirector general adjunt de Geologia de l'ICGC, va presentar la jornada, va donar la benvinguda als assistents i tot seguit va donar la paraula a Miquel Parella, cap de la Unitat de Toponímia de l'Institut que va presentar les relacions entre toponímia i cartografia des del concepte del mapa clàssic i la seva evolució cap a noves plataformes de visualització cartogràfica on la toponímia hi continua tenint un paper bàsic. Va acabar fent un repàs a alguns aspectes de la toponímia pallaresa. Seguidament, Xavier Planas, geòleg i tècnic de Riscos Naturals del Ministeri d'Ordenament Territorial d'Andorra, va parlar de les connexions entre la toponímia i la geologia amb exemples d'aquesta vinculació. Finalment, Núria Garcia Quera, filòloga i escriptora, va presentar la seva proposta sobre noves interpretacions per a noms de lloc pallaresos.

Al final es va obrir un torn de paraules on els assistents van poder conversar amb els ponents, generant-se un debat viu i interessant.