• Imprimeix

Notícia 331 - Vol del litoral per valorar l'episodi de fort onatge d'abril de 2019

06/05/2019 14:24

Una de les funcions de l'ICGC com a servei públic és difondre informació cartogràfica dels fenòmens naturals que es pro­dueixen en el territori perquè sigui la base dels estudis que se'n derivin.

Dins d'aquest marc d'actuació, l'Institut ha publicat en un comparador les fotogra­fies aèries de la costa captades abans i després de l'episodi del fort onatge produït al litoral de Catalunya els dies 19-23 d'abril de 2019 amb l'objectiu de detectar els canvis esdevinguts i avaluar els danys materials causats.

Les imatges captades han estat processades per mostrar-les en el visor de forma contínua, georeferenciada, navegable i comparable amb les orfototos convencionals que l'ICGC publica.

Aquestes imatges del litoral des de l'Ampolla fins a Blanes es van captar el 26 d'abril amb un avió equipat amb càmera fotogramètrica (per restriccions operatives la part nord des de Blanes fins a Roses es va volar el 4 maig; es preveu que aquestes ortofotos estiguin disponibles al comparador la tercera setmana de maig).