• Imprimeix

Notícia 321 - 50 anys del major terratrèmol d'Europa

14/03/2019 07:03

Amb motiu del cinquantè aniversari del major terratrèmol d'Europa, l'ICGC s'ha afegit a la iniciativa de l'Instituto Portugués do Mar e da Atmosfera de sol·licitar als ciutadans que van sentir el sisme o als que en coneixen relats que comparteixin amb nosaltres la informació que disposen mitjançant el qüestionari en línia.

La matinada del 28 de febrer de 1969, al voltant de les 03:40 (TU), la Península Ibèrica es va veure fortament sacsejada per un terratrèmol amb epicentre a 180 km al SO del cap de São Vicente, davant de la costa de Portugal. Aquest sisme, de magnitud Ms7.9, el van sentir lleugerament moltes poblacions de Catalunya, i ha estat el major terratrèmol d'Europa des del gran sisme de Lisboa de 1755.

Ara, que fa 50 anys d'aquest fenomen natural, les tecnologies de comunicació permeten una recollida de testimonis i relats molt més àmplia que la que va ser possible aleshores.

Les dades recollides ens ajudaran a caracte­ritzar millor el risc sísmic de la Península Ibèrica i a estar més preparats per a possibles futurs terratrèmols.