• Imprimeix

Notícia 303 - L'ICGC i l'ús del Sentinel a l'Europa de les regions

13/12/2018 07:03

El 22 de novembre es va presentar al Parlament Europeu la publicació que recopila 99 casos d'ús de les dades captades pels satèl·lits Sentinel dutes a terme per 177 institucions públiques, instituts de recerca i indústries de 32 països europeus.

Després d'un exhaustiu procés de revisió i avaluació de tots els casos d'ús rebuts, les dues aportacions proposades per l'ICGC van ser avaluades positivament i incorporades en el llibre:

  • L'anàlisi de deformacions del terreny per a tot Catalunya fet amb el Sentinel 1: Mostra com les dades de satèl·lit les transformem en informació i coneixement a través de l'anàlisi conjunt de l'observació de la Terra i la geologia.
  • L'anàlisi del decaïment dels boscos del Maresme amb el Sentinel 2. Treball conjunt amb la Diputació de Barcelona.

Ambdues contribucions es troben als apartats: Territorial Management and Urban Planning (pàg 196-197) i Agriculture, Food, Forestry and Fisheries (pàg 94-95).

El llibre, produït per la xarxa de regions europees que usen tecnologies espacials, l'Agència Espacial Europea i la Comunitat Europea, mostra com les dades de satèl·lit d'observació de la Terra donen suport a un ampli ventall d'usos de polítiques públiques.