• Imprimeix

Notícia 282 - Participació de l'ICGC en la 64a Fira Agrària de Sant Miquel, Lleida

03/10/2018 07:06

L'Institut ha participat en la 64a Fira Agrària de Sant Miquel celebrada a Lleida del 27 al 30 de setembre amb dues comunicacions que han donat a conèixer les darreres activitats que duem a terme per oferir nous i millors serveis en el camp de la teledetecció i de la geodèsia destinats al sector agrari i als sectors implicats així com mostrar els nostres recursos en aquest terreny.

Sota el títol "Acostar la teledetecció als sòls i a la fertilització", tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, de la Universitat de Lleida, del Centre de Visió per Computador i de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) han explicat i transferit el coneixement i l'estat actual de l'aplicació de la teledetecció a l'agricultura, sobretot en fertilització i aplicació de l'aigua de reg. La participació de l'ICGC s'ha centrat principalment en mostrar el visor agroforestal que ha desenvolupat per encàrrec del DARP.

En la comunicació "Serveis de posicionament de la xarxa CatNet per a l'agricultura de precisió" tècnics de l'ICGC han descrit la infraestructura disponible en aquest camp per donar suport a l'agricultura de precisió, com s'hi aplica el posicionament i la importància de la seva precisió i els serveis que se n'ofereixen.

L'objectiu final de la participació de l'Institut en aquesta 64a Fira ha estat donar a conèixer als usuaris i a les empreses del sector els darrers estudis, productes, serveis i possibilitats que l'ICGC pot oferir per aplicar en el sector agrari.