• Imprimeix

Notícia 416 - Un estiu per conèixer el territori

31/7/20 14.09

L'ICGC proposa per aquest estiu diferents activitats de lleure i diverses aplicacions per conèixer millor Catalunya.

La primera proposta és el nou visor Rutes de Catalunya en 3D, que proporciona una visualització personalitzada de les 757 rutes excursionistes i turístiques del portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya. Una magnífica eina per descobrir noves rutes des de casa, amb tots els detalls descriptius necessaris, personalitzables i exportables en animació en vídeo. A més l'usuari pot afegir-hi rutes recollides amb GPS.

D'altra banda, tots els qui sentin curiositat per la geologia i les ciències de la Terra no es poden perdre el Pirineus Geological Open Museum de Tremp. Un museu geològic a l'aire lliure on, mitjançant una nova app audioguia, el visitant observarà els conceptes bàsics de la geologia del Pirineu i de l'evolució de la Terra i de la vida a partir de 2 àmbits: el Jardí de les Roques i l’Avinguda dels Temps Geològics. Un museu que complementa el conjunt geològic d'una zona que concentra en pocs quilòmetres quadrats un laboratori natural de geologia de primer nivell.

En aquest recull de propostes per a l'estiu 2020 no podia faltar l'exposició "Mapes, País, Futur" que es pot visitar fins al 13 de setembre al Museu d'Història de Catalunya. Una exposició commemorativa del centenari de l'exposició que va organitzar el Centre Excursionista de Catalunya (CEC) el 1919 on s'exposen 65 mapes. Un repàs a la cartografia històrica i una mirada a la cartografia actual on la protagonista és la tecnologia. Podeu veure el vídeo de l'exposició aquí.

Per últim, davant un estiu diferent que farà que molts ciutadans es quedin a casa, l'ICGC també posa al seu abast diferents propostes: trencaclosques digitals de mapes antics; el documental Gaia, sobre l'origen, l'evolució i el futur de la Terra; o recomanacions de lectures vinculades a la geologia i al territori, formen part de l'oferta d'activitats i aplicacions que l'ICGC posa a disposició de tots els qui vulguin descobrir el territori sense moure's de casa.

Visor Rutes de Catalunya en 3D