• Imprimeix

Notícia 371 - L'ICGC coorganitza el 7th International Colloquium on Historical Earthquakes & Paleoseismology Studies

21/11/19 12.23

Membres de la xarxa sismològica i geodèsica francesa (RESIF) i membres de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) van coorganitzar el 7th International Colloquium on Historical Earthquakes & Paleoseismology Studies, celebrat a la seu de l'Institut del 4 al 6 de novembre de 2019.

Concretament, l'ICGC va formar part del comitè científic, del comitè organitzador i va participar activament en diferents sessions del Congrés. També va organitzar una visita guiada per les zones de la Garrotxa més afectades pels sismes dels anys 1427-1428, amb parades d'interès geològic i històric.

L'objectiu d'aquest Congrés era posar en comú els avenços recents en els estudis de sismicitat històrica i paleosismologia que permeten aportar coneixement de les falles implicades en els terratrèmols de període de recurrència llarg, comprendre les relacions entre l'activitat sísmica històrica i la tectònica actual, i millorar els estudis d'avaluació de la perillositat sísmica.

La millora del coneixement de la perillositat sísmica del territori reverteix en una millora en les etapes de prevenció dins de les estratègies de gestió del risc sísmic.