• Imprimeix

Notícia 354 - Geoinformació de base de l'ICGC com a suport cartogràfic al 16è Campionat del Món de Rogaining

5/9/19 13.58

La geoinformació de base usada com a suport cartogràfic en el 16è Campionat del Món de Rogaining (celebrat a La Molina el passat juliol) ha estat elaborada a partir de la informació que es difon al web de l'ICGC:

  • De la base lidar s'han extret les corbes de nivell i la vegetació.
  • De la base topogràfica 1:5 000 s'ha usat la planimetria.
  • I amb les ortoimatges s'ha validat el re­corregut de la cursa.

El mapa resultant a escala 1:25 000 i amb corbes de nivell mestres cada 10 m i auxiliars cada 5 m elaborat pels organitzadors segueix les especifica­cions de la International Rogaining Federation i la simbologia de la International Orienteering Federation. Representa una superfície de 150 km2 i un terreny marcat pel desnivell que passava dels 1 100 m de la plana ceretana als 2 536 m de la Tossa d'Alp.

La competició de 24 hores de durada ha comptat amb aproximadament 900 participants de diversos països, entre els quals destaca, per nombre de participants: Estònia, Letònia, Mèxic, Nova Zelanda, Rússia, Txèquia i Ucraïna.

Els rogainings és un esport d'equip (cada un format per 2 o 3 persones) que consisteix en l'orientació atlètica mitjançant un mapa i una brúixola. L'objectiu és passar per tants punts marcats en el mapa com sigui possible en el temps determinat (en aquest cas 24 hores). Les fites o punts de pas són marcats en el mapa prèviament per l'organització i tenen una puntuació associada segons la seva dificultat tècnica i física. Els equips han de tenir en compte la seva condició física i tècnica per fer una estratègia de traçat en el temps marcat, i poden anar tant per camins com camp a través. Els equips que aconsegueixen més punts en el temps establert són els guanyadors.