• Imprimeix

Nova versió del Visor Geoíndex: Mapa geològic de Catalunya 1:25.000, una eina de consulta de la informació geològica

30/3/23 12.00
  • Permet consultar de forma molt ràpida la informació del Mapa Geològic de Catalunya 1:25 000.
  • Informació geològica actualitzada, més superfície cartografiada i noves capes d’informació.

El visor Geoíndex: Mapa geològic de Catalunya 1:25 000 és una eina de consulta àgil d’informació geològica, pensat tant per a la difusió del coneixement geològic com per al desenvolupament de projectes relacionats amb la planificació del territori i la gestió del medi ambient. La nova versió té un disseny que cuida l'estètica de la interfície, l'accessibilitat i la interacció amb l'usuari, i permet descarregar continguts i documentació complementària associada. És una aplicació pensada per a professionals de les ciències de la Terra, però també per al públic general.

En aquesta versió, s’ha actualitzat la informació geològica ja existent i s’han afegit 9 fulls, que cobreixen una superfície de 1.125 km2. S’hi poden consultar més de 100 mapes publicats (que corresponen a més de 12.000 km2), més de 300 talls geològics, més de 100 esquemes de relacions estratigràfiques i més de 150 columnes estratigràfiques. També s’inclouen dues capes noves: la d’afloraments, zones del terreny on s’exposen o s’han pogut observar els materials geològics que constitueixen el substrat geològic, i la de fotografies d’afloraments de materials i estructures i vistes de paisatges geològics.

Aquest visor és representatiu del servei que ofereix l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya en matèria de difusió d’una informació i un coneixement del substrat geològic de Catalunya, del sòl i del subsol, que és fonamental per al desenvolupament del territori.

 

Per saber-ne més

https://www.icgc.cat/Administracio-i-empresa/Serveis/Geologia/Geoindex-Mapa-geologic-de-Catalunya-1-25.000

 

Captura de pantalla amb informació gràfica i alfanumèrica.
Aspecte del visor amb informació associada a la capa de fotografies.

 




Captura de pantalla amb informació gràfica i alfanumèrica.
Aspecte del visor amb informació associada a la capa de talls geològics.