• Imprimeix

Notícia 491 - Presentació de l'aplicació Geo-SIV

12/11/21 15.52

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó, i la directora de l'Institut Català de l'Energia, Marta Morera, han donat la benvinguda a les Jornades Tècniques "GeoEnergia a Catalunya. El debat de la transició energètica en el territori i el rol de la geotèrmia", celebrades divendres 12 de novembre a l'Auditori Campus de Cappont de la Universitat de Lleida.

En aquestes Jornades l'ICGC ha presentat l'aplicació Geo-SIV (v1.0.2021) desenvolupada per l'Institut en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya i distribuïda sota llicència d'ús CC-BY.

Es tracta d'un programari lliure per a l'avaluació preliminar de sistemes d'intercanvi geotèrmic en circuit vertical tancat per a instal·lacions de climatització i aigua calenta sanitària fins a 70 kW en el territori de Catalunya

L'eina permet calcular les càrregues i la demanda tèrmica de diferents tipus d'edificis i per a diferents sistemes de distribució; dimensionar el camp de captació; calcular els coeficients de rendiment de la instal·lació i la producció mensual d'energia tèrmica; fer anàlisi econòmica i ambiental, i generar un informe resum amb les dades de partida i els resultats obtinguts.

Aquest programari és descarregable gratuïtament des del web de l'ICGC en format de fitxer executable i s'acompanya d'una completa Guia d'ús on es detallen les metodologies utilitzades i també el funcionament de l'aplicació.

Aquesta aportació de l'Institut s'inscriu en les paraules del director de l'ICGC: Des de l'ICGC volem remarcar el nostre compromís en la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica. En aquest sentit, la nostra voluntat és seguir impulsant i dur a terme actuacions encaminades a millorar el coneixement del recurs geotèrmic per tot el territori. Alhora, elaborar i difondre informació amb l'objectiu d'ajudar a assolir els reptes de descarbonització de l'atmosfera i especialment en les nostres ciutats.