• Imprimeix

Notícia 438 - Vídeo per recordar les informacions i els consells de seguretat per allaus

4/1/21 10.29

Accedeix als vídeos d'allaus
Aquesta temporada hivernal 2020-2021 l'ICGC ha editat un vídeo que resumeix els aspectes que els usuaris de la muntanya a l'hivern han de tenir en compte en matèria d'allaus a l'hora de fer-hi activitats. Aquesta iniciativa se suma a les accions periòdiques que l'Institut té encomanades en aquesta matèria.

En el vídeo, de 3 minuts de durada, s'indiquen les mesures de seguretat i bons hàbits que cal tenir en compte a l'hora de sortir a la muntanya. Aquestes mesures se sintetitzen en un decàleg que té per objectiu reduir l'exposició al perill d'allaus en el terreny exposat. Es fa èmfasi a portar el material de seguretat per allaus: DVA (detector de víctimes d'allaus), pala i sonda; anar ben equipat; fer cas de les indicacions de les estacions d'esquí si es practica el fora pista, i organitzar acuradament el grup en cas de fer excursions a muntanya.

També s'hi recorden les informacions que l'usuari troba al web de l'ICGC per tal que planifiqui les sortides a muntanya amb seguretat: el Butlletí de perill d'allaus, els mapes de la zona on es vol fer l'activitat i les informacions meteorològiques per als dies previstos.

Dins del Butlletí de perill d’allaus es pot consultar tot el referent a les allaus: el grau de perill, la situació, si es poden desencadenar de forma natural o accidental, la mida i les explicacions complementàries. Tots aquests continguts se subministren de forma jeràrquica (de més important a més detallat) ja sigui en format gràfic com en format text. A més, el Butlletí es pot complementar amb el servei InfoGruixNeu, que informa diàriament del gruix de neu al terra per a 7 punts del territori, i si el gruix actual és excedentari o deficitari respecte a la mitjana.

El vídeo se suma a les eines que l'ICGC disposa perquè les persones que gaudeixen de la muntanya a l'hivern prenguin consciència del risc d'allaus i prenguin mesures de seguretat; també es recorda la importància de la formació, en cursos especialitzats, en matèria d'allaus.