• Imprimeix

Notícia 383 - Exposició "Les textures de les roques. Visió microscòpica del substrat geològic de Catalunya"

22/1/20 8.55

El 21 de gener de 2020 el vicerector d'Arts, Cultura i Patrimoni de la Universitat de Barcelona (UB), Salvador García, el degà de la Facultat de Ciències de la Terra de la UB, Albert Soler, i el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalu­nya, Jaume Massó, van inaugurar al vestíbul principal de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona l'exposició "Les textures de les roques. Visió microscòpica del substrat geològic de Catalunya”.

Aquesta mostra, organitzada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i pel Grup d'Innovació Docent Geoquímica i Roques Ígnies, Metamòrfiques i Sedimentàries de la UB, té la finalitat d'il·lustrar un conjunt de textures de roques representatives d'un context geològic tan variat com Catalunya.

L'exposició inclou continguts introductoris de la geologia com ara el cicle de les roques, els components de les roques, la caracterització de textures mitjançant el microscopi petrogràfic i la contextualització geològica del conjunt de roques.

Un dels objectius de l'ICGC és millorar i difondre el coneixement geològic. Les textures de les roques, i els seus components, són una font d'informació essencial per avançar en aquest coneixement i, a més, proporcionen unes imatges d'un gran valor estètic.

Lloc de l'exposició:
Vestíbul de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona
Gran Via de les Corts Catalanes, 585 – Barcelona

Dates:
22 de gener-5 de febrer de 2020

Horari:
De dilluns a divendres, de 9.00 a 21.00 hores

Visites guiades:
Els dies 23 i 30 de gener de 17.00 a 18.00 hores
Els dies 28 de gener i 4 de febrer de 13.00 a 14.00 hores

L'accés és gratuït i no cal inscripció prèvia.

Descarrega el catàleg de l'exposició (PDF) [96 MB]