• Imprimeix

Notícia 369 - Visor dels efectes de les riuades d'octubre de 2019

31/10/19 13.43

En motiu dels aiguats d'octubre de 2019, l'ICGC ha realitzat un vol específic de les zones afectades per les fortes pluges dels dies 22 i 23 d'octubre. Les imatges obtingudes s'han publicat en un visor comparatiu entre aquestes imatges i les d'un vol anterior, de maig-juny de 2018.

El 27 d'octubre es va volar la zona dels aiguats amb un avió equipat amb càmera fotogramètrica que ha permès prendre imatges amb una resolució espacial de 10 cm.

L'ortoimatge de la zona afectada generada a partir de les fotografies aèries es publica al visor Efectes de les riuades d'octubre de 2019.

La publicació de les imatges captades es fa en dues fases: en aquesta primera es mostren les imatges de la zona entre l'Espluga de Francolí i Montblanc publicades al visor, i dilluns 4 de novembre es completarà el visor amb la totalitat de les ortoimatges elaborades i també es trobaran disponibles al servei WMS.

Aquestes eines, tant el visor com el servei WMS, permeten una visió global i de detall del territori, d'abans i de després de l'afectació dels aiguats, i contribueixen a l'anàlisi i l'estudi de la zona afectada, tant per a l'avaluació dels danys ocasionats com per a futures actuacions.