• Imprimeix

Notícia 337 - Setmana Internacional dels Arxius

6/6/19 14.19

En el marc de la Setmana Internacional dels Arxius, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha organitzat, el 5 de juny, una mostra dels seus fons documentals relacionats amb el territori, emmarcada dins d'una iniciativa del Servei de Coordinació General d'Arxius del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

A la Sala d'exposicions de l'Institut, a la seu de Montjuïc, s'ha pogut veure documentació original de fons personals com ara els de Pau Vila, Leonor Ferrer, Eduard Fontserè o els de Gonzalo de Reparaz, pare i fill, i també fons institucionals com els del Servei Meteorològic de Catalunya o el del Servei del Mapa Geogràfic de Catalunya.

La mostra també ens ha apropat a un dels fons més desconeguts que aplega la Cartoteca de Catalunya, referit als fons documentals relacionats amb el territori. En aquest àmbit s'han exposat esbossos originals de la delineant Leonor Ferrer, invitacions a les conferències pronunciades pel geògraf Gonzalo de Reparaz els anys 1930 a Barcelona, dictàmens sobre xarxes viàries de l'enginyer Albert Serratosa o documentació relativa al funcionament del Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya.

A més, s'han organitzat visites comentades per l'Institut en el marc d'un seguit d'activitats coordinades per Patrimoni de la Generalitat sota el títol: Dissenyant els arxius al segle XXI.

La relació i l'inventari dels fons documentals de la Cartoteca de l'ICGC es pot consultar aquí.

La contribució de l'Institut en aquesta Setmana Internacional dels Arxius posa de manifest la vocació cultural de l'ICGC.