• Imprimeix

Notícia 305 - L'ICGC participa en l'acte de l'Any Fabra celebrat a Palma de Mallorca

17/12/18 7.17

El 14 de desembre de 2018 es va celebrar a Palma de Mallorca una jornada dedicada a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra inclosa dins les activitats de l'Any Fabra.

La directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Marta Fuxà, va donar la benvinguda, va presentar l'acte i el va cloure.

Les intervencions van anar a càrrec de Bernat Sureda, catedràtic d'Història de l'Educació de la Universitat de les Illes Balears i membre de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC); d'Enric Ribes, president de la Comissió d'Onomàstica de la Secció Filològica de l'IEC; d'Ester Franquesa, directora de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, i de Jaume Massó, director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, que va presentar el Mapa de les terres de llengua catalana, reeditat per l'Institut en edició facsímil com a adhesió a l'Any Fabra 2018 (l'original es conserva a la Cartoteca de Catalunya de l'ICGC).

El Govern de les Illes Balears i el Govern de Catalunya han dedicat l'any 2018 a recordar els 150 anys del naixement d'aquest il·lustre lingüista i gramàtic català i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

Durant l'Any Fabra s'ha volgut recordar i reconèixer la seva figura emblemàtica: referent per a la llengua i la cultura catalana. Concretament s'han organitzat més de 700 activitats acadèmiques i divulgatives celebrades especialment a Catalunya, però també a les Illes Balears, i s'han editat 30 publicacions sobre el mestre.

A Catalunya, la presentació del Mapa de les terres de llengua catalana es va celebrar a la seu de l'ICGC l'abril de 2018 i comptà amb la presència del secretari general del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó. Per a més informació consulteu la Notícia 242.