• Imprimeix

Notícia 300 - Celebració de la 6a Jornada de vins del Pirineu

10/12/18 7.15

La seu del CST Pirineus de l'ICGC va acollir divendres 30 de novembre la 6a Jornada de vins del Pirineu "El camí de la innovació cap a la tradició. Canvi climàtic, varietats ancestrals i innovació en el món del vi" organitzada per l'Ajuntament de Tremp a través del programa "Al teu Gust, aliments del Pallars".

La benvinguda i presentació de la Jornada va anar càrrec de la 2a tinent alcalde de l'Ajuntament de Tremp i regidora de Promoció Local, Fires i Seguretat Ciutadana, Anna Ritz, i del director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó.

Les aportacions tècniques van tractar sobre el canvi climàtic i la preservació i la recuperació de les varietats autòctones de la vinya i van anar a càrrec de Carme Domingo, de l'Institut Català de la Vinya i el Vi; Mireia Torres, de Bodegas Torres; Miguel Garcia i Pilar Salillas, del Celler Lagravera, i del meteoròleg Francesc Mauri.

En la visita guiada al Centre d'Interpretació de Sòls dels Pirineus es va presentar el projecte de l'ICGC sobre els monòlits de sòls, que són fonamentals per a l'estudi i per a la preservació del sòls.

Aquestes Jornades s'han consolidat com un punt de trobada dels agents del sector vitivinícola per posar en comú les seves inquietuds; l'Institut hi participa per aportar les eines que disposa i el seu coneixement sobre el subsòl de Catalunya.