• Imprimeix

Notícia 297 - L'ICGC ha participat en la 23a Setmana de la Ciència

23/11/18 7.09

En el marc de la difusió del coneixement, l'ICGC, a través del Centre de Suport Territorial Pirineus (CSTP), ha organitzat una sèrie d'actes emmarcats dins les activitats de la 23a Setmana de la Ciència (SC18 - del 9 al 18 de novembre de 2018), iniciativa que coorganitza amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

D'una banda ha organitzat dues jornades obertes per a tots els públics:

  • Allaus de neu: aprofitem millor les prediccions per explicar els estàndards europeus per comunicar escenaris d'allaus; també s'ha projectat l'audiovisual Temps al temps-Allaus elaborat per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i el Servei Meteorològic de Catalunya.
  • L'Interior de la Terra per difondre els principis bàsics de la geofísica i presentar actuacions geofísiques efectuades sobre el territori.

Dins l'àmbit educatiu ha organitzat una conferència i un taller adreçats als alumnes de segon cicle d'Educació Secundària Obligatòria i de Batxillerat en col·laboració amb el Servei Educatiu del Pallars-Centre de Recursos Pedagògics Pallars Jussà:

  • La conferència Els terratrèmols: mites i realitat ha mostrat diferents aspectes de la sismologia.
  • El Taller d'equips geofísics ha consistit en una pràctica d'adquisició de dades i anàlisi dels resultats de les mesures obtingudes.

En les activitats de la 23a Setmana de la Ciència també s'ha inclòs la visita a la mostra de fotografies "Paisatges geològics de Catalu­nya, una mirada fotogràfica a la geologia catalana" que s'exposa al CSTP fins al 30 de novembre.