• Imprimeix

Notícia 289 - Nova edició de les Jornades d'història de la cartografia de Barcelona

19/10/18 12.11

L'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (AHCB) i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) han celebrat els dies 17 i 18 d'octubre les IV Jornades d'història de la cartografia de Barcelona. L'ICGC coorganitza aquesta trobada en el marc de la difusió del seu coneixement en cartografia antiga.

Aquesta nova edició continua explorant les línies de recerca encetades en les jornades anteriors però també obre el camí a noves perspectives per a la recerca i la divulgació del patrimoni cartogràfic sobre la ciutat de Barcelona.

La inauguració de l'acte ha anat a càrrec de Xavier Tarraubella, director de l'AHCB, Joaquim Borràs, arxiver en cap de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon Grau, coordinador de les Jornades, i Jaume Massó, director de l'ICGC.

Les comunicacions, fetes per especialistes en diferents aspectes de la cartografia barcelonina, han comptat amb dues aportacions d'experts de l'ICGC: una sobre la cartografia dels exèrcits francès i espanyol durant el setge de 1697 i una altra sobre la restitució 3D del mapa francès de 1823-1927. A més, l'Institut ha moderat la taula rodona sobre cartografia antiga i restitució virtual d'espais urbans.

Totes les conferències es publicaran en una edició conjunta entre l'AHCB i l'ICGC.

L'objectiu d'aquestes Jornades és que siguin un espai natural de trobada per a l'anàlisi i la divulgació del patrimoni cartogràfic barceloní afavorint l'estudi de documents i la seva posada en valor a través de les tecnologies més modernes.