• Imprimeix

Notícia 287 - L'ICGC participa en el projecte europeu EuroSDR GeoBIM

17/10/18 7.02

L'ICGC participa en el projecte europeu EuroSDR GeoBIM, que analitza les necessitats i els problemes de la integració de dades provinents de l'àmbit GIS (Geographic Informa­tion System) amb dades de l'àmbit BIM (Building Information Modelling). Aquesta integració, anomenada GeoBIM, permetrà ampliar l'ús de les dades amb noves explotacions i optimitzar els recursos de captació i actualització de la informació, però prèviament a la seva implantació cal el consens internacional entre els múltiples actors que intervenen en els dos àmbits.

El projecte, que es va iniciar el 2017 i té una durada prevista de dos anys, és una iniciativa de l'European Spatial Data Research (EuroSDR), organització que agrupa agèn­cies cartogràfiques i cadastrals i grups de recerca europeus. Hi participen onze agèn­cies nacionals i regionals: Agency for Data Supply and Efficiency de Dinamarca, Kadaster d'Holanda, GUGiK de Polònia, IGN de França,  ICGC de Catalunya, Kartverket de Noruega, Lantmateriet de Suècia, NLS de Finlàndia, Ordnance Survey d'Irlanda, Swisstopo de Suïssa i Ordnance Survey del Regne Unit; i quatre instituts de recerca: University College London, Dublin Institute of Technology, Lund University i Delft University of Technology.

El projecte es desenvolupa en dues fases:

En la primera s'ha preparat un inventari de l'estat de GeoBIM en els països participants elaborat a partir d'un formulari, i els resultats han estat publicats en un article i presentats a la conferència 3D Geoinfo celebrada a Delft l'1 i 2 d'octubre.

En la segona s'està analitzant, a partir de dos casos d'ús, quines podrien ser les dades d'interès comú en els dos àmbits (GIS i BIM) i com es podrien intercanviar; quines haurien de ser les pautes a seguir en els models GIS i BIM per fer possible aquest intercanvi; quins desenvolupaments tècnics serien necessaris per facilitar-ho i quina seria la millor estratègia per implementar la integració en entorns productius.

L'Institut participa en aquest projecte com l'agència governamental generadora de cartografia oficial de Catalunya que és.