• Imprimeix

Notícia 272 - Presentació dels treballs de final de màster UAB-ICGC en geoinformació

17/7/18 7.06

El 12 i 13 de juliol d'enguany els alumnes del Màster Oficial en Geoinformació, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona i l'ICGC, van presentar els seus treballs de final de màster davant un tribunal format per especialistes en la matèria de la UAB i de l'Institut. L'ICGC participa en aquest màster en el marc de la docència i la difusió del seu coneixement.

Per superar amb èxit el màster els estudiants van haver de dur a terme un encàrrec professional en una empresa, centre de recerca o institució pública durant deu setmanes aproximadament i presentar el treball resultant.

En aquesta edició 2017-2018 l'ICGC ha acollit tres treballs de final de màster:

  • El treball de creació d'una base de dades per al projecte sobre els règims climàtics dels sòls amb especificacions INSPIRE, que s'ha dut a terme al Centre de Suport Territorial Pirineus.
  • El projecte de desenvolupament d'un visor de dades de punts del processament interferomètric 2D a partir d’imatges del satèl·lit Sentinel I, a la seu de l'ICGC.
  • El projecte per avaluar i analitzar els resultats d'elaboració i control de qualitat d'un nou mapa de cobertes de Catalunya, a la seu de l'Institut.

El màster ha comptat amb la presència d'empreses innovadores en l'explotació de dades de geoinformació que han facilitat l'explotació i l'ús de la geoinformació amb una estructuració, accés o visualització de les dades; i ha assolit un reconeixement important dins la comunitat científica.