• Imprimeix

Notícia 265 - L'ICGC participa en els mSchool Student Awards

18/6/18 14.36

El passat 9 de juny va tenir lloc a La Farga de l'Hospitalet la cinquena edició dels mSchool Student Awards. Enguany hi van participar més de 50 000 estudiants de tot Catalunya i, d'aquests, 550 van arribar a la gran final (118 projectes finalistes). Aquests premis són organitzats pel Mobile World Capital i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu d'afavorir les competències digitals dins l'aula.

L'ICGC, en el marc de les seves activitats de difusió i comunicació, va formar part del jurat (constituït per professionals i experts del sector tecnològic) en la categoria Mobile History Map, aportant la seva expertesa en la localització i visualització de contingut georeferenciat.

Per competir en la categoria Mobile History Map els alumnes van haver de generar projectes basats en geolocalització i crear continguts relacionats amb llocs i persones d'interès dins el seu àmbit geogràfic.

A banda d'aquesta categoria, els alumnes també van competir en les categories d'App Education, per a la qual van desenvolupar una aplicació mòbil al llarg del curs, i en la categoria Scratch Challenge, per a la qual van haver de treballar les seves habilitats en programació.

Els guanyadors en la categoria Mobile History Map van ser: l'Escola Pau Casals del Vendrell pel treball "Els rellotges de sol, un patrimoni per descobrir" (en la categoria d'Educació Primària); l'IES Agustí Serra i Fontanet de Sabadell pel treball sobre la instal·lació de llambordes recordant els deportats de Sabadell als camps nazis (en la categoria d'Educació Secundària); el CRP Vallès Oriental pel seu projecte de creació d'una base de dades de balls i danses referenciades (en la categoria de Serveis Educatius). El vot del públic va ser per a l'Escola Prats de la Carrera de Palafrugell pel seu projecte "De Cala en Cala" sobre el litoral d'aquest municipi.

Els participants van exposar els seus projectes de manera dinàmica i creativa transmetent, més enllà del seus coneixements, la seva energia i capacitat de treballar en grup.

Felicitats a tots ells!