• Imprimeix

Notícia 236 - Imatges del temporal de març de 2018

21/03/2018 07:03

L'ICGC en motiu del temporal dels dies 1 i 2 de març ha sobrevolat les zones afectades del litoral des de Badalona fins al Cap de Creus amb un avió equipat amb càmera fotogramètrica. Les imatges captades, un cop han estat georeferenciades i tractades per obtenir continuïtat territorial, han estat publicades al visor de l'Institut per facilitar la mesura i la visualització dels danys causats.

El visor mostra les imatges per localitzar, detectar i analitzar els canvis esdevinguts en el territori. També permet la comparació de fotografies d'abans i de després del temporal, molt útil per a fer una primera avaluació i anàlisi dels danys ocasionats per aquest risc natural.

Aquestes fotografies són un bon instrument per a l'Administració per estudiar els canvis que produeixen els fenòmens naturals en el paisatge de Catalunya i identificar els espais més vulnerables per poder minimitzar les possibles afectacions futures mitjançant actuacions; també són una bona eina perquè els ciutadans coneguin l'abast de l'impacte.