• Imprimeix

Notícia 213 - Entrada en servei el posicionament en temps real Galileo

02/11/2017 07:19

El posicionament en temps real de l'ICGC es va actualitzar el setembre de 2017 amb el nou servei de posicionament diferencial GALILEO_TEST_RTCM31 que ofereix cor­reccions GPS, GLONASS i Galileo de l'estació permanent CatNet més propera a l'usuari.

En aquest servei d'estació propera és el sistema qui determina l'estació a la qual es connecta l'interessat, emprant la posició aproximada que aquest li envia quan es connecta. Aquest servei aprofita els satèl·lits de la constel·lació Galileo (que va iniciar la fase operativa dels serveis inicials el desembre de 2016) i permet als usuaris incloure entre 4 i 7 satèl·lits addicionals (depenent de l'hora del dia) a l'observació.

Actualment els serveis d'alta precisió de l'ICGC ofereixen els següents nivells de solució en funció de la constel·lació:

 

Solució xarxa

Solució simple

Postprocés

GPS

X

X

X

GLONASS

X

X

X

GALILEO

 

X

X

 

 

Amb els consecutius llançaments de satèl·lits de la constel·lació Galileo (4 el 2017, 4 el 2018, 2 el 2020 i 2 el 2021) la constel·lació anirà millorant la disponibilitat dels diferents serveis de posicionament.

El servei d'estació propera es posa a disposició dels usuaris en mode test perquè facin proves amb els seus equips, programaris i diferents configuracions. Per a tasques productives es recomana continuar utilitzant els serveis de xarxa que actualmente ja hi ha en producció.

Qualsevol suggeriment o comentari serà ben rebut a geofons@icgc.cat o a través del blog del web http://catnet-ip.icgc.cat.