• Imprimeix

Notícia 273 - L'ICGC participa en la presentació del llibre de l’exposició "La cartografia de la Col·lecció Mascort. Escenes de la història"

18/7/18 7.00

Dijous, 12 de juliol, Carme Montaner, cap de la Cartoteca de Catalunya de l'ICGC, Inés Padrosa, autora del llibre i comissària de l'exposició, i Ramon Mascort, president de la Fundació Mascort, van presentar a la seu de la Fundació Mascort, a Torroella de Montgrí, el llibre "La cartografia de la Col·lecció Mascort. Escenes de la història", catàleg de l'exposició que porta el mateix nom.

En el catàleg es descriuen uns 160 mapes solts (més de 50 corresponen a Catalunya) dels segles XVI-XIX i que pertanyen a les principals escoles cartogràfiques europees, d'entre les quals sobresurt l'escola francesa. Aquestes cartes es complementen amb una sèrie de Monografies relacionades amb el món de la cartografia.

El llibre inclou una introducció sobre la història de la cartografia europea d'aquests segles i una acurada descripció bibliogràfica de cadascun dels mapes i llibres on es detalla el grau d'implicació dels diferents participants de les obres: cartògrafs, geògrafs, dibuixants, gravadors, editors, impressors… i les seves contextualitzacions històriques. Sempre que ha estat possible s'ha inclòs la portada dels volums relligats i s'ha procurat explicar el significat iconogràfic dels elements que figuren als gravats calcogràfics del frontispici. Aquesta visió complementària a la pròpiament cartogràfica ajuda al lector a percebre una riquesa de continguts pluridisciplinaris que li proporcionen una altra mirada més enllà de la historicogeogràfica.

L'exposició és oberta fins al 14 d'octubre d'enguany a la Casa Galibern de Torroella de Montgrí.