• Imprimeix

Notícia 255 - Conveni amb el Gremi d'Àrids de Catalunya

15/5/18 10.02

Amb data 14 de maig d'enguany, Alfons Porro, president del Gremi d'Àrids de Catalunya, i Jaume Massó, director de l'ICGC, han signat un conveni per col·laborar en el projecte "Pirineus Geological Open Museum", una exposició permanent a l'aire lliure d'elements geològics que s'ubicarà a l'entorn urbà del Centre de Suport Territorial Pirineus de l'Institut, a la ciutat de Tremp, on s'ubica també la seu científica del Geoparc de la UNESCO Orígens-Pirineus Catalans.

El "Pirineus Geological Open Museum" constarà de dos espais: el Passeig de Pompeu Fabra i el Parc del Barranc del Joncar.

La intervenció al Passeig de Pompeu Fabra consistirà en substituir el paviment central per una interpretació arquitectònica de la taula dels temps geològics. També inclourà una representació dels moments clau de la història de la Terra i de la vida.

Al Parc del Barranc del Joncar s'ubicaran monòlits de diverses roques representatives dels Pirineus, donant forma a un jardí geològic.

Aquest projecte, que es preveu que finalitzi el 2019, és d'interès per a la difusió del coneixement i del patrimoni geològic de Catalunya, per la qual ambdues entitats sempre estan disposades a col·laborar.