• Imprimeix

Notícia 452 - Neix Espaigea, el nou espai de divulgació de la geologia de Catalunya

22/4/21 13.25

El secretari general del Departament de Ter­ritori i Sostenibilitat, Ferran Falcó, i el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalu­nya, Jaume Massó, han presentat avui Espaigea, una nova plataforma web de divulgació de la geologia i les ciències de la Terra oberta a la contribució voluntària de totes les entitats i institucions d'aquest camp científic. La presentació s'ha fet amb motiu de la celebració del Dia de la Terra.

Espaigea és el resultat d'una iniciativa conjunta promoguda per 11 institucions dedicades a la docència i divulgació de la geologia i ciències afins, i es concep amb la voluntat de connectar totes les institucions, associacions, entitats, museus, centres d'interpre­tació o divulgadors, entre d'altres, que realit­zen activitats relacionades amb la geologia i disciplines relacionades. L'objectiu és posar en valor i donar a conèixer aquestes activitats per millorar i incrementar la formació, la cultura i els aspectes de la recerca científica que aporten coneixement geològic a la ciutadania.

Aquesta nova iniciativa neix per a ser un altaveu de referència de les diferents activitats de divulgació de la geologia que es fan a Catalunya, per assegurar-ne la seva difusió. És per això que la web disposa d'una secció on es centralitzen les agendes de les entitats adherides i on s'hi pot trobar informació sobre conferències, seminaris, debats, webinars, cursos, jornades, tallers, exposicions, sortides de camp o geolodies.

A més, a la pestanya Territori de la web, es mostren, de manera georeferenciada, les instal·lacions, els equipaments, les infraestructures i els espais físics o virtuals des d'on es facilita informació geològica de Catalunya de manera permanent.

Espaigea també contribueix a difondre tot tipus de publicacions i recursos, en suport paper o digital, que acostin les persones al coneixement de les ciències de la Terra de forma general i al patrimoni geològic de manera específica.

Aquesta iniciativa s'adreça a tota la ciutadania interessada, però incideix especialment en la comunitat educativa. D'aquesta manera, s'enumeren activitats formatives, recursos didàctics i eines que contribueixin a la formació i l'actualització científica del professorat en el camp de les ciències de la Terra.

Les entitats o institucions que es vulguin adherir a aquesta plataforma per poder-hi anunciar la seva activitat o els seus recursos, poden contactar a través de la web.

Vegeu vídeo de presentació d'Espaigea.